# 49 – Dagens modeord FLYGRÄDSLA

I dag så har TV 4 ett inslag i Nyhetsmorgon om flygrädsla och ber människor chatta om det med en pilot och en terapeut.Bild 43

I min värld så handlar det väl inte om en rädsla att flyga utan en rädsla att DÖ. På samma sätt som om jag säger att jag är höjdrädd så handlar det väl om rädsla att ramla ner och DÖ.

Problemet kan ses på ett djupare plan som Osho har hjälpt mig med nämligen följande. Livet och döden hör ihop precis som natten och dagen. Så det innebär att om jag är rädd att DÖ så är jag ju också rädd för att LEVA.

Men det är ju inte helt enkelt att se att döden är en naturlig del av livet. Det intressanta är ju egentligen vad vi väljer att göra på vår tid på jorden. Om vi går omkring och är rädda för att dö eller om vi väljer att LEVA LIVET FULLT UT.

Annonser

One Response to # 49 – Dagens modeord FLYGRÄDSLA

  1. […] Tankar om att vara förälder….. I går fyllde Anders 47 år och jag var bjuden på kalas. En mysig fest där vi bjöds på goda drinkar, trevliga människor som skapade gemenskap och kontakt. Festen var i hans “festvåning” så att rökning skedde på taket. Bilden är lite mäktig för att vi stod ju faktiskt på taket. Givetvis dök samtalsämnet upp om att vara “höjdrädd”. Jag påstår ju att det inte går att vara “höjdrädd” utan det handlar förmodligen om rädsla att ramla ner och i förlängningen en rädsla för att skada sig eller tom dö. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: